Ezer meg Ezer éve Keresem az Utam...

Ezer meg Ezer éve Keresem az Utam...

Tinilányok - avagy miért sírnak az idősebb generációk

2011. október 21. - Carlota

 Kedves Olvasók! 

A napokban(sőt az utóbbi években) Mogyee és én erőteljesen bíráltuk saját korosztályunkat, a tinilányokat. Arra jutottunk, hogy sajna vannak olyan lányok, akik, ha szárnyuk lenne, angyalok nem is, de annál tökéletesebb libák lennének.  Elgondolkodtam, ha lenne egy határozó az ember életszakaszaira akkor vajon a tinilány címszó alatt mi szerepelne. Szerintem valami hasonló: 

Tinédzser (lány kategória) 

Napjaink lány tinédzserei éppoly változatosak mint más állatfajok, például a pillangók, bár szó mi szó jobban lehetne többségüket a hernyóhoz hasonlítani. A fajok nemhogy országonként, de sokszor országokon belül városonként változnak, s sok esetben keveredések is előfordulhatnak. Határozónk összegyűjtött néhány Magyarországon honos alaptípust. 

 

1.A divattini: E faj tollazata rendszertelenül változik mindig az aktuális divatnak megfelelően. Az utóbbi időben Fila táskával, vastag keretes divatszemüveggel, rossz minőségű műanyag órával, Convers, Etnies, DC cípőben találhatóak meg. Fontos hangsúlyozni, hogy a tinidivat szerint cserélik tollazatukat, így gyakran egészen őrült értelmetlen és extrém cuccokat is képesek hordani. Vadászati területeik: KFC, McDonalds, Burger King, gagyi boltok. Érdekességük, hogy bár egy komoly fogyatékossággal rendelkenek (agy hiánya) ennek ellenére mégis életképesek. Ez a tudósok számára máig megmagyarázhatatlan rejtély. 

 

2.Miss P*csa, a gimnázium szépe: Nem tévesztendő össze a divattinivel. E faj tollazata a híres újságokban szereplő állatok tollazatát utánozza (általában modellek). Jellemzőjük, hogy úgy néznek ki, mintha egy magazin címlapjáról léptek volna ki. Fontos megjegyeznünk, hogy ez a faj nem elégszik meg az egyszerű iskolatáskával. Valami mazohista indulattól vezérelve ők már úgynevezett "szütyőt" hordanak, amely ennél a fajnál később komoly gerincproblémákhoz vezet. Érdekes, hogy a legtöbbjük szőke hajat visel, s az agy nevű szervnek ők is sokszor híján vannak. Ez a faj is egyellőre a kutatás fázisban van. Vadászati területeik: Zara, H&M, Promod, Gucci, Dolce 'n Gabbana stb. (Bár ezek valóban ruhaboltok, ez a faj nem táplálkozik, ugyanis állandóan túlsúlyosnak érzi magát.) 

 

3.A sarkitini: (A névben szereplő sarki nem összetévesztendő az északi sarokkal. A faj elnevezője egy egészen másfajta sarokra gondolt.) Ez a faj talán az egyik legvisszataszítóbb a tinilányok közül. Csak SZERETNÉNEK hasonlítani a Miss P*csákra, de mind az ízlástelenségük, mind a természetük ezt megakadályozza. Jellemző tollazatuk egy csík a csípőn (ugyanis  ezt a fajta ruhaneműt rövidége miatt nem lehet már a szoknya kategóriába sorolni) és valami fölső tollazat amely a nyaktól a köldökig általában hiányos. Érdekes képességük, hogy a lábukhoz 10-20 centis sarkakat növesztenek és azzal együtt is képesek járni. Bár elég sok egyednél ez csak botladozással együtt figyelhető meg. Talán ennek köszönhető, hogy az agy nevű szervnek sajna ők is teljesen híján vannak, de pozitívum, hogy a többi fajjal ellentétben ők nem próbálnak meg úgy tenni mintha lenne nekik. Vadászati területeik: Az első faj akiket ritkán találhatunk meg plázákban. Ők egészen más környékeken (ágyakban) fordulnak meg, ám határozónknak nem áll módjában leírni eme helyszíneket. 

 

4.Az emo: Kétségkívül az egyik legérdekesebb tinfaj az összes közül. Az egyik szemük sír a másik haj. Érdekességük, hogy nincsenek hím és nőstény egyedek, tehát nem képesek a szaporodásra. Emellett a faj egyik furcsa rituális szokása az önpusztítás. Ezzel kapcsolatban tudósok egy csoportja már elindított kutatásokat, ám az eredmények még titkosítottak. Annyi bizonyos, ha ez a tendencia megmarad, ez a faj néhány éven belül a kihalás szélére kerül , esetleg teljesen ki is pusztul. Vadászati területeik: sötét utcák, gilette boltok 

 

5. A gót: Ez a fajt nyakig fekete tollak borítják, s általában igen extrém a küllemük. Vadászati területük a temető, s emiatt úgy érzik ők a csúcsragadozók a tinik közt. Sajnos mivel ez a faj is az agya helyén mosogatólét tart, így nehéz lenne nekik elmagyarázni, hogy nem azok.

 

6.Az egyedi: Ez a faj az egyetlen aki rendelkezik az agy nevű szervvel, így csak a fajtársai közt tud bármilyen nemű kapcsolatot létesíteni. Érdekességük, hogy bár nincs meghatározva konkrét tollazat mégis fel lehet ismerni őket, általában a tekintetükből vagy egy egyszerű beszélgetésből. Mivel rendelkezik agy nevű szervvel a fent említett fajok többségében nem kedvelik. 

(Határozó vége)

Kedves Olvasók!

A fent említett fajok közül az egyedin kívül azt javaslom kerüljétek el mindet a szintén fent említett okokból. Természetesen akadhat egy két kivétel, de én aki köztük élek, azt mondom nagyon kevés. S ez bizony valahol nagyon elszomorító, hiszen ők lesznek a jövő, s azt hiszem a leírtak alapján nem nehéz kitalálni mi lesz belőlük. Kérlek titeket, drága Olvasóim (bár tudom ezt magatok is tudjátok) , ha eljön az idő a családalapításra (vagy talán már el is jött) igyekezzetek olyan gyermekeket nevelni akiket csak az utolsó kategóriába tudnék besorolni. Aki hozzá is tud tenni a jövendő életünkhöz.

A bejegyzés trackback címe:

https://carlota.blog.hu/api/trackback/id/tr303320845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2011.10.23. 14:48:54

He, hát nem kihagytad a divat bi, leszbi lányokat? Ejnye, pedig népes csoport...
Amúgy szép gyűjtemény:)

Mogyee 2011.10.23. 19:50:14

KÖSZÖNÖM!!!!! egy élmény volt olvasni =) minden szava igaz, a megfogalmazáson meg sírva röhögtem ;)

Carlota 2011.10.23. 22:01:28

@Xinaf: Ajajj, ezt valóban kifelejtettem...Nembaj, legközelebb egy egész bejegyzést szánok csak nekik;) @Mogyee: Hát igen, azt hiszem egy igazi oltogatós bejegyzésre már mind a ketten szomjaztunk. :D

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2011.11.23. 23:17:50

Na, fog ez menni, csak így tovább! :)

Heloise.Villette 2011.12.01. 13:18:57

Nagyon tetszik ez a határozó, különösen az emósok leírása - sírva röhögtem rajta :-D

Carlota 2011.12.01. 22:49:00

@Heloise.Villette: Na igen, ők voltak az egyik faj, amin nem igazán kellett sokat agyalnom:)
süti beállítások módosítása