Ezer meg Ezer éve Keresem az Utam...

Ezer meg Ezer éve Keresem az Utam...

Nő vagyok, nem feminista.

2011. november 08. - Carlota

 Kedves Olvasók!

 Hölgytársaim! 

Azt hiszem a kezdet kezdete óta kijelenthetjük, nőnek lenni klassz dolog. Sőt, egyszerűen fantasztikus. Nem véletlenül mondják ránk a férfiak, hogy mi vagyunk a szebbik nem. Azt hiszem joggal kijelenthetem, megérdemeltük ezt a címet. Érzelmesebbek, érzékenyebbek, talán néhol figyelmesebbek vagyunk mint az erősebbik nem. Arra teremtettünk, hogy kihordjuk az utódunkat, a kis életkezdeményt, s 9hónapig saját szervezetünk táplálja őt, sőt még születése után is. Igen, ez a mi feladatunk, s kaphat ennél nagyobb bizalmat bárki? 

Férfi világban élünk. Női egyenjogúságról beszélünk,(amit meg is kaptunk, csak kissé félreértett formában), de férfi világban élünk. Kemény munkatempó, sülyos terhek,rengeteg felelősség. A nőnek továbbra is megmaradt a családfenntartó szerepe, de emellet ő is robotol nap 8, 16, 24 órákat. Akarom mondani 24 órát bárhogy számolom robotol, hisz a családfenntartó munka 24 órás odafigyelést igényel. A gyengébbek elhullanak, de általában, ha meggebed a többség is bírja. Gyengébbik nemnek hívnak minket, de bivalyerősek vagyunk. 

Igen, csodálatra méltóak vagyunk, hisz az egész világ terhét cipeljük, és mégis mosolygunk. Igen, megérdemeljük, hogy ez a férfiak által vezetett világ megbecsüljön minket. Igen, megérdemeljük a szavazati jogot. Igen, megérdemeljük a tanulás és munkalehetőséget. Igen, megérdemeljük az egyenjoguságot!  

DE! Kedves feminista olvasó(i)m! 1.Nem gondoljátok, hogy kicsit félre lett értve ez az egyenjoguság kérdés? 2. Miből gondoljátok, hogy nincs szükségünk férfiakra? 

Az 1. kérdéssel kezdeném. Szép dolog az egyenjogúság. Tényleg megérdemeljük. De nem lett ez egy kicsit félreértve? Nyilván ez nem csak a ti hibátok, valahol az egész világ félreértette ezt a kérdést. Most ott tartunk, amit a bejegyzés elején leírtam. Több műszak+család. Emellé hulla fáradtság társul. Ennek nem így kellene lennie. Mint azt írtam, a nő a család az otthon fenntartására, békéjének és nyugalmának megőrzésére lett kitalálva. Arra, hog otthon mosolyt csaljon mindenki arcára. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy ne dolgozzon. Dehogynem, ha szeretné. De ne kelljen munka és család közül választania, hisz megilleti mind a kettő. El kell fogadni, hogy az az ember nőből van, s bizony a világnak ehhez kellene alkalmazkodnia. A női egyenjogúságnak arról kelllene szólnia, hogy a világ a NŐT tartja egyenjogúnak, nem egyenjogú terhekkel ruházza fel. 

2. Nincs szükségünk a férfiakra? Hello, és az utódláskérdés? Induljunk ki csak ebből, akkor hogyan fogunk szaporodni? Osztódunk? Neeem, a férfiakra már csak emiatt is szükség van.  De nemcsak emiatt. A nő és a férfi egymásnak lett teremtve, ugyanaz az érem két oldala. S bizony nem élhet az egyik a másik nélkül. A nő házias-a férfi dolgos, a nő emocionális-a férfi-racionális, a férfi nemz-a nő kihord. Tudnunk kell nemcsak elfogadni, hanem szeretni társainkat. Szükségünk van rájuk a különbözőséguk miatt is. gondoljunk csak bele milyen unalmas lenne az élet nélkülük, és a kis hülyeségeik nélkül (bocs fiúk:P) 

Hatalmas feladata van a női nemnek. Szelíden s lágyan állni a világ kemény dolgaihoz. Kitartani a társa mellet, s segíteni őt egy életen át. Meleg kis családi fészket varázsolni az otthonból kizárva a tomboló külvilágot. Kihordani, megszülni, s felnevelni(nyilván a férfi segítségvel) a jövendő kor embereit, a jövendő nemzedéket. Egyszerűen boldogságot s emberséget csempészni a hideg világba.

Egymondattal: A feladatunk az, hogy megtanuljunk NŐKnek lenni.

Megjegyzés: A feministák alapelvei közt nem szerepel, hogy nincs szükségünk a férfiakra, ez csupán néhány nagy radikális szerint van így.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://carlota.blog.hu/api/trackback/id/tr693364713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása