Ezer meg Ezer éve Keresem az Utam...

Ezer meg Ezer éve Keresem az Utam...

Tükröm, tükröm mondd meg nékem....

2012. április 27. - Carlota

 Kedves Olvasók! 

Lehet, kissé alantas, mindenesetre magasztos gondolatoktól biztos, hogy mentes bejegyzés fog következni. Merthogy bár mi értelmes lányok (igen, tudom, magamat is belesoroltam) nem beszélünk róla, ez egy létező probléma.

Mindannyian vagyunk/voltunk középiskolások. Ismerjük jól, milyen felszabadító hang tud lenni egy bizonyos berregő hang, mely az óra végét jelzi. Az ember ilyenkor 10-15 percre kikapcsolja (az amúgy sem) aktív figyelmét és beszélget társaival, eszik, iszik illetve, nos , hát mosdóba megy. 

Azaz inkább menne, ha az illető lány... 

Merthogy a lányvécében a wc fülkéig eljutni nem egy egyszerű dolog. Hihetetlen, de vannak egyes agy szervvel nem rendelkező egyedek (lásd tinis bejegyzésem) akik ha megszólal  az a csodálatos óra végét jelző hang egyből a mosdó felé veszik az irányt. De nem ám azért mert (Uram bocsá') hólyagproblémáik vannak. Nem, nekik mentális gondjaik vannak, azt hiszem ahhoz hasonló ami Hófehérke gonosz mostohájának volt. Nevezzük  tükörnőciknek most őket.

Namármost, kedves agy szervvel rendelkező illetőnk belép a mosdóba, s a tükörnőcik hatalmas csoportja először altatógázt lövel hősünk arcába.  Vattacukor, virág és gyümölcsillatok émelyítő keverékével találkozik szegény leány, aki még ha asztmás is, akkor csak a csoda segíthet abban nehogy kiájuljon. Nem baj, a szükség nagy úr, s a csoda igenis segít, tovább kell haladni. Igen ám, de a java még csak most jön! Ha az altatógázos rengetegen túljut az ember, magukon a tükörnőciken már nem biztos, hogy fog! Ebben a fázisban már vigyázni kell velük, mert csak egy cél vezérli őket. A tükör minél közelebbi elérése. Hajlandóak ezért bármire, rúgni, karmolni, lökni. A lényeg a külsőn való sopánkodás, s a titokban való csodálás. Merthogy azt ők is érzik, ciki lenne hangosan megkérdezni "Tükröm, tükröm mond meg nékem, ki a legszebb a vidéken?!", így aztán úgy tesznek mintha borzasztó külsejük javítása érdekében állnának a tükör előtt... Nos, tegyük fel hősünk illedelmes leány, túléli a gyomronvágást, amit véletlenül "hajszobrászat" közben követtek el ellene, s megkéri kedvesen az illetőt, hogy fáradjon egy picit arréb az útból, hogy elérhesse a wc-ket. A gyakorlott versenyző tudja ilyenkor a tekintetét a földre kell szegeznie, ugyanis a tükörnőcik bevetik a Medusa féle szemüket, s kővé dermesztik a kezdőket, s a kisebbeket pillantásukkal. Magába az illemhelységbe bejutni már nem olyan nehéz, ott szinte alig áll valaki. Ám a kézmosás! Hohó, az még egy kedves küldetés! Merthogy el kell jutni a mosdókagylóhoz, mely a tükörnőci legféltettebb helyén van, a TÜKÖRNÉL! Csak a legidősebbek, s a legtapasztaltabb mernek vállalkozni erre a veszélyes feladatra, mely Medusa pillantások, s fej és gyomronrúgások keresztüzében történik. Nem sokan élik túl... 

Időnként, mikor Mogyeeval elkísérjük egymást, vagy egy másik barátnőnket a mosdóba megbabonázva és botránkozva figyeljük ezeket a tükörnőciket/lányokat. Az egész szünetüket azon bizonyos tárgy előtt töltik és sminkelnek, hajszobrászkodnak vagy egyszerűen csak sopánkodnak. S mindig ugyanazok a lányok! Mintha 45 perc alatt változott volna valami a külsejükön! Hogy csinálják? Mi az, ami ennyire vonzza őket a tükrökben? Vagy talán többről van szó? Elképzelhető, hogy iskolánk mosdóiban varázstükrök vannak felszerelve, melyek, mint Hófehérke mostohaanyját megigézikannak használóit? Ugyanakkor, mi is belenéztünk már, s nem lettünk a rabjai! Lehet, hogy még ennél is többről van szó? Lehet, hogy e betegség leküzdéséhez agy szükséges?  

Van egy álmom! Egy nap könnyedén besétálni bármely női mosdóba az iskolában, tükör előtt csüngő lányok nélkül. Egy nap kezet mosni  az iskolai mosdókban mindenféle gonosz pillantás nélkül. Egy nap a munkahelyemen divat és külsőmániás lányok nélkül. Érzem meglesz az a nap!

Majd leszereljük Mogyeeval a tükröket! ;) 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://carlota.blog.hu/api/trackback/id/tr164477114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2012.04.28. 00:07:42

A pasiknak mennyivel könyebb... :D:D:D
Ott az is nagy dolog, ha az adott hímegyed a hajába beletúr a tükör előtt.
Jó bejegyzést, tetszett :)

Malkav 2012.04.29. 18:49:31

Miért, van férfi WC-ben tükör? (a kerete időnként előfordul, bár lehet hogy maga a tükör is megvan sok-sok ezer darabban a kézmosók alá söpörve... legalábbis egyes szakközépiskolákban így történik. :D
Visszakanyarodva a bejegyzés tartalmára: szerintem egyszer kamerával menjetek és készítsetek a Sprektumnak dokumentumfilmet. :D
David Attenborough után szabadon. :D

Morviniuszka 2012.04.29. 20:15:00

Tükörnőci!! :D Jó kifejezés.

Mogyee 2012.04.30. 16:16:29

Minden szava igaz... de azt kihagytad, hogy egyélvezeti forrás nekünk is jut. Mégpedig hiába is ül ki az arcomra minden érzelmem - melyeket feleslegesen próbálnék visszaszorítani a megyszokott nyugodtság ábrázata mögé - ők még akkor sem értik a kritikám lényegét... ezzel szemben te nagyon jól szórakozol rajta ;)

És hogy azért a mese végén a rossz elnyerje méltó büntetését, engedd meg, hogy iskolánk legjobb fej tanárának szavaival búcsúzzam:

"iskolatáska helyett kis szütyő... oxigén helyett parfüm... agy helyett hajlakk." (Varga György után szabadon)

Carlota 2012.05.01. 21:47:24

Köszi szépen mindenkinek! :D De a tükörnőcis kifejezésen kívül minden poént a való élet szült sajna, ahogy Mogyee is mondta.
Malkav azt hiszem ez a dokumentumfilmes dolog nem is rossz ötlet. Még megtárgyalom Mogyeeval :D

Morviniuszka 2012.05.04. 18:29:08

@Xinaf: Az az igazság Xinaf, hogy mióta szépségszalonokba járkálsz azóta gyanús vagy! :D Illetve mindig is láttam rajtad, hogy vonzódsz a tükörhöz. :D (bocs ez nagyon magas labda volt)

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2012.05.07. 00:42:16

@Morviniuszka:
Az az igazság Morviniuszka, hogy bekaphatsz egy batyuval :P

Morviniuszka 2012.05.07. 16:22:01

@Xinaf: Apuuuuuu!!!! Most miért csinálod ezt??? :D ( Na jó ne OFF-juk száét szegény chrlota blogját:) )

Mogyee 2012.05.07. 19:23:32

@Carlota: nem és nem. Már akkor is veszélyben forog az életem, ha csak belépek oda... most képzeld el, ha még kamera is van nálam!

Carlota 2012.05.08. 11:23:19

@Morviniuszka: Szerintem vicces volt! :D
@Mogyee: Kockáztatnunk kell Mogyee... Show must go on! :D
süti beállítások módosítása